Food & Wine Trip - Toscane
Italië: het land waar 'mangiare' oftewel eten enorm belangrijk is. Zowel de kwaliteit van het eten als het sociale aspect ervan. Tijdens deze trip kun je vijf dagen genieten van de Toscaanse keuken! Er even tussenuit, genieten van dolce, antipasti en heerlijke wijnen. Ga met ons mee naar Castiglion Fiorentino!
Twee jaar geleden kochten wij (Jur en Sabien) een oude boerderij (@casaferioli) op de grens van Toscane en Umbrië. In de afgelopen tijd hebben we naast het klussen ook enorm genoten van de Italiaanse gastvrijheid en de Toscaanse keuken in de authentieke restaurants in de omgeving. We nodigen je uit om met ons mee te gaan!
Deze trip zal plaatsvinden van 4 t/m 8 juni 2024. Naast de culinaire agenda is er voldoende ruimte voor ontspanning. Denk aan ochtendwandelingen of een rondje hardlopen in de vallei, een boek lezen aan de rand van het zwembad of je even terugtrekken in de tuin en genieten van het prachtige uitzicht.
Vijf dagen genieten van wijn en spijs in Toscane is inclusief:
- Ontbijt, lunch, diner, snacks & drankjes
- Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam naar Florence. Als je dan de trein naar Castiglion Fiorentino pakt, halen wij je daar op.
- Verblijf in Casale la Colonne: een heerlijke borgo omgeven door de prachtige glooiende Toscaanse heuvels en bossen. Op vijf minuten van het authentieke en niet-toeristische stadje. Vervoer van en naar restaurants is geregeld, je hoeft niet zelf te rijden.
- Vier overnachtingen
- Activiteiten zoals een kookcursus, wijnproeverij en bezoek aan een ijsmaker
Data + kosten
We nodigen je uit van dinsdag 4 t/m zaterdag 8 juni 2024 in Castiglion Fiorentino. Er is plek voor 12 personen.
Prijs: €1275,00 per persoon incl. BTW
* Prijs op basis van verblijf in eigen kamer met gedeelde badkamer.
Toeslag van EUR 100,- voor een kamer met eigen badkamer.
Als je met z’n tweetjes een kamer deelt krijg je €175,- korting per persoon.
Extra info:
- Vliegen: Boek zo snel mogelijk voor het voordeligste tarief je ticket van Amsterdam naar Florence
- Wijzigingen in het programma voorbehouden.
- De trip gaat door bij minimaal 8 deelnemers.
Voorlopige programma
Dinsdag 4 juni
Vanaf 18.00u - Aperitivo en pizza van Da Roggi bij Casale le Colonne
Woensdag 5 juni
Ontbijt: in de tuin bij Casa Ferioli
Lunch: Toscaanse schacciata bij La Piccina
Activiteit: Wijnproeverij bij ecologische wijnboerderij van de familie Tanganelli
Diner: proeverij van pasta's en tagliata di manzo bij Da Muzzicone
Donderdag 6 juni
Ontbijt: in de tuin bij Casa Ferioli
Lunch: bij bakkerij Alberto Magi
Activiteit: olijfperserij/ kaasboer/ ijsmaker
Diner: kookcursus bij de gezusters Ceccarelli
Vrijdag 7 juni
Ontbijt: in de tuin bij Casa Ferioli
Lunch: in de wijngaard
Activiteit: olijfperserij/ kaasboer/ ijsmaker
Diner: Il Teatro Cortona
Zaterdag 8 juni
Ontbijt: in de tuin bij Casa Ferioli
Lunchen en bezoek aan Florence: zelf te regelen